انواع کسب و کار چیست؟

انواع کسب و کار

زمانی که شما میخواهید یک شرکتی را راه اندازی کنید با کسب و کارهای مختلفی روبرو هستید که می توانید بر اساس قوانین و شرایط خاصی که هر کدام دارند، یکی از آنها را انتخاب کرده و کسب و کار مورد نظر خود را راه اندازی کنید. به صورت کلی می توانیم کسب و کارهای مختلفی که وجود دارد را به چهار نوع اصلی طبقه بندی کنیم. این چهار دسته بندی عبارت هستند از: شرکت با مسئولیت محدود، شرکت، مشارکت و مالکیت انفرادی. در بین انواع کسب و کار، کارآفرینان باید بدانند که کدام یک از این ساختارهای کلی می تواند برای آنها مفیدتر باشد. با توجه به این موضوع باید یکی از این ساختارها را انتخاب کنند. به همین دلیل لازم است پیش از آنکه کسب و کار را راه اندازی کنند، سراغ انتخاب انواع کسب و کار از نظر ساختار کلی بروند.

انواع کسب و کار

انواع کسب و کار را نام ببرید

ما سعی داریم در این مقاله این چهار نوع ساختار کلی در کسب و کارها را به شما به صورت مفید و خلاصه معرفی کنیم. تا شما کارآفرینان بتوانید به کمک این مطلب بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید. در نظر داشته باشید که باید از همان ابتدایی که می خواهید ساختار اصلی کسب و کار خود را انتخاب کنید و کار خود را آغاز نمایید باید حتما از وجود یک مشاور مالی استفاده کنید. حالا چه به صورت فردی یک نفر را استخدام کرده و در کنار خود داشته باشید چه بخواهید با یک شرکت همکاری کنید و از مشاوره های مالی آن شرکت استفاده کنید. تحلیل های مالی و بررسی ساختار کلی به شما کمک می کند که بتوانید مسیر حرکتی خود را به گونه ای طراحی کنید که از همان ابتدا هدفمند باشد. بدون توجه به اینکه کدام یک از انواع کسب و کار را انتخاب می کنید وجود مشاور مالی برای شما لازم است.

راه اندازی یک تجارت با مالکیت انفرادی

مالکیت انفرادی یعنی راه اندازی یک شرکت غیر سهامی که تنها متعلق به یک نفر می باشد. در بین انواع کسب و کار این ساختار ساده ترین نوع کسب و کار محسوب می شود اما از طرفی کمترین حمایت های مالی و قانونی هم از همین ساختار می باشد. به طور معمول شرکت ها و یا شراکت ها ساختارهای هویت قانونی مجزایی را ایجاد می کنند اما بر خلاف این شرکت ها و شراکت ها، مالکیت انفرادی هویت قانونی جداگانه و مجزایی برای کسب و کار ایجاد نمی کند.

در اینجا مالک کسب و کار هویت شرکت را دارد و تمامی موارد وارد شده به شرکت بر عهده صاحب کسب و کار می باشد. در صورتی که کارآفرینی بخواهد شرکت را کاملا کنترل کند در بین انواع کسب و کار، انتخاب کسب و کار انفرادی می تواند گزینه ای مناسب باشد برای او. از طرفی اگر شما به صورت انفرادی یک کسب و کار را راه اندازی کنید کاری آسان تر و ارزان تر نسبت به سایر کسب و کارها دارید. زیرا درآمد به عنوان درآمد شخصی محاسبه شده و تنها یک بار شامل مالیات می شود.

راه اندازی یک کسب و کار به روش شراکت

در بین انواع کسب و کار یکی از پرکاربردترین آنها شراکت تضامنی می باشد که مالکیت و مسئولیت بر عهده دو یا چند نفر می باشد. در این شرکت ها، مانند شرکت های انفرادی مالکان می توانند از مزیت های مالیات جریان استفاده کنند. یعنی اینکه درآمد به عنوان درآمد مالکان تلقی شده و فقط یک بار مشمول مالیات می شود. در اینجا مالکان همگی مسئول تعهدات شرکت هستند. البته برخی تفاوت های جزئی با مدل انفرادی در اینجا وجود خواهد داشت.

شرکت های تضامنی دارای انواع مختلفی هستند که عبارت اند از:

  • شرکت های تضامنی
  • مشارکت های محدود
  • مسئولیت محدود

شرکت های تضامنی

در بین انواع کسب و کار شراکتی ساده ترین و ارزان ترین نوع کسب و کار شرکت های تضامنی هستند. در اینجا برای هر شریک مسئولیت نامحدودی وجود دارد. این به آن معنا است که دارایی های شخصی می تواند به عنوان منبعی برای بازپرداخت بدهی های شرکت باشد. در اینجا هر شریکی مسئول اقدامات شریک دیگر هم هست. اگر شریکی قصوری را انجام دهد دارایی های شریک دیگر هم در دعوی حقوقی مورد بررسی و ارزیابی برای پرداخت بدهی قرار می گیرد.

شرکت های با مشارکت های محدود

در این مدل از انواع کسب و کار حداقل یک شریک وجود دارد که مسئولیت نامحدود دارد. علاوه بر این شرکای محدود هم در این نوع کسب و کار وجود دارند. برای دریافت مشاوره راه اندازی کسب و کار با ما در تماس باشید. در اینجا شرکا فقط به اندازه سهم مالی خود مسئولیت دارند. البته در این شرایط این شرکا دیگر نمی توانند وارد مسئولیت ها و تصمیم گیری های شرکتی شوند. به طور کلی می تواند گفت در این حالت بر روی تصمیم های اصلی شرکت هیچ نفوذی نداشته و هرگز نمی توانند شرکت را خودشان در مسیر دلخواه کنترل و اداره کنند.

مشارکت های با مسئولیت محدود

در این نوع از انواع کسب و کار شرکای متعددی هرکدام مسئول عملیات کسب و کار هستند. اما شرکا مسئول سایر شرکا محسوب نمی شوند. اما باید بگوییم متاسفانه همه مشاغل نمی توانند یک مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود باشند. معمولا این مشاغل برای وکلا و یا حسابداران است. این نوع شراکت ها اگرچه به نسبت سایر انواع کسب و کارها دارای انعطاف بسیار بیشتری هستند اما باید این را بدانید که به همان اندازه هم در خطر قرار دارند و می توانند در صورت غفلت از طریق شرکا خود آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شوند.

راه اندازی شرکت با مسئولیت محدود

شرکت های با مسئولیت محدود از انواع کسب و کارهایی هستند که انعطاف بیشتری دارند و جنبه های مشارکتی و شرکتی را با هم دارند. مزایای مالیاتی شرکت های انفرادی را دارند و می توانند یکی از انواع مالیات دهی را انتخاب کنند. تا زمانی که می خواهد ساختار خود را حفظ کند وضعیت مالیات جریان خود را نیز حفظ می کند. این شرکت ها از وضعیت مسئولیت محدود بهره مند می شوند. در اینجا شرکت به عنوان یک شخص حقوقی هویت دارد و این یعنی که مالکان مسئولیت های شخصی کمتری در قبال بدهی ها دارند.

کسب و کار

راه اندازی شرکت

شرکت ها نهادهای حقوقی جداگانه ای هستند که توسط سهامداران ایجاد می شوند. به این ترتیب مالکان مسئولیت شخصی در برابر بدهی های شرکت ها ندارند. ایجاد این نوع از انواع کسب و کار نسبت به دیگر روش ها پیچیده تر است. باید اساسنامه ای که شامل تعداد سهام قابل انتشار، نام و محل و هدف ایجاد کسب و کار منتشر شود. شرکت ها در صورت فوت یکی از اجزا منحل نمی شوند و به کار خود ادامه می دهند. به طور کلی سه نوع اصلی از شرکت ها وجود دارند که عبارت اند از:

شرکت های c

رایج ترین نوع اقدام شرکت های c هستند. در اینجا شرکت به عنوان یک نهاد تجاری مشمول مالیات می شود و صاحبان آن هم سودهایی را دریافت می کنند و به صورت جداگانه مشمول مالیات می شوند.

شرکت های s

این یکی از انواع کسب و کارها مانند شرکت های c هستند با این تفاوت که ممکن است فقط از 100 سهامدار تشکیل شوند. از نظر مالیات مانند شرکت های انفرادی هستند.

شرکت های غیر انتفاعی

معاف از مالیات که توسط سازمان های خیریه استفاده می شود. تمامی ورودی ها باید برای هزینه کردن در عملیات و یا برنامه های آتی سازمان استفاده شود.

نمونه هایی از انواع کسب و کار

بسیاری از کسب و کارها به صورت مالکیت انفرادی شروع می شوند چرا که برای کارهای جدید و کوچک گزینه های مناسبی هستند. این شرکت ها با رشد بیشتر تمایل دارند به شرکت های بزرگ تری تبدیل شوند. eBay یکی از همین شرکت های کوچک است که به شرکتی بزرگ تبدیل شد. هیولید پاکارد نمونه ای از یک مشارکت کاملا موفق و معروف است. که در سال 1974 مانند ebay که رشد کرد اینها موفق شدند که ادغام شوند.

شرکت کرایسلر یکی از انواع کسب و کار موفق در حوزه تولید خودرو در آمریکا می باشد. این شرکت از زمان تاسیس وضعیت خود را به عنوان شرکتی با مسئولیت محدود حفظ کرده است. یکی دیگر از شرکت ها اپل می باشد که بسیار نام آشنا می باشد و از زمانی که وارد بورس شد فعالیت خود را آغاز کرد. تا به امروز اپل به عنوان یکی از شرکت های بسیار بزرگ جهان همچنان باقی است و به کار خود ادامه می دهد. با وجود اینکه استیو جابز بنیانگذار این شرکت از دنیا رفته است اما شرکت همچنان برقرار است.

سخن پایانی

در نهایت باید بدانید که انواع کسب و کار می تواند در زمینه ساختار و همچنین از نظر نوع تجارت با یکدیگر متفاوت باشند. شما به عنوان یک کارآفرین باید بدانید که کدام یک از ساختارها می تواند به شما در اداره کسب و کار کمک بیشتری کند. تصمیم گیرنده نهایی شما هستید که باید بر اساس شرایط و خواسته هایی که دارید، اهدافی که دنبال می کنید، سرمایه ای که دارید و بسیاری موارد دیگر تصمیم بگیرید که در کدام یک از این ساختارها ورود کرده و کسب و کار مورد نظر خود را متناسب با نیازهای خود راه اندازی کرده و به موفقیت برسید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *